piątek, 21 września 2012

Bruschetta z pesto, pomidorami i mozzarellą




Szukacie pomysłu na szybki sobotni lunch? Proszę bardzo! Bruschetta z zielonym pesto, pomidorami i mozzarellą. Jest efektowna, błyskawiczna i naprawdę przepyszna. Zaproście przyjaciół i zaserwujcie im taką przekąskę w przerwie między kolejnymi partyjkami scrabble :)


Składniki: (dla 2 osób)
  • 1 grahamka (lub kawałek bagietki)
  • 2 - 3 łyżeczki zielonego pesto
  • 1 mały pomidor
  • pół kulki mozzarelli

Grahamkę kroimy na pół, każdą połówkę smarujemy zielonym pesto, na niej układamy na przemian plasterki pomidorów i mozzarelli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy przez około 10 minut (można włączyć sam termoobieg lub termoobieg + grill). Podajemy na gorąco.

Smacznego!